Web Analytics Made Easy - Statcounter

"زهره آخوندی میبدی" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی، رعایت بهداشت دست یعنی شستشوی دست با آب و صابون و یا محلول های حاوی الکل مخصوص دست، خصوصا قبل از تماس دست با مخاطات چشم ، بینی و دهان، بسیار مفید است.

وی اضافه کرد: سرماخوردگی، یک بیماری مجاری تنفسی فوقانی است که ریه‌ها و مجاری ریوی تحتانی را درگیر نمی کند و علائم اصلی آن آبریزش و انسداد بینی است و اغلب در ابتدای پاییز اتفاق می افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی شایعترین علت آن ویروس هایی هستند که بعنوان ویروس های سرماخوردگی یا common cold شناخته می شوند.

کودکان، ۵ تا ۷ بار و نوجوانان ۲ تا ۳ بار در سال سرما می‌خورند 

این متخصص اظهار داشـت: شیوع و بروز این بیماری در سنین قبل از مدرسه بطور متوسط ۵ تا ۷ بار و در نوجوانان ۲ تا ۳ بار در سال اتفاق می افتد، انتقال آن از طریق ذرات تنفسی منتشر شده توسط فرد بیمار موقع عطسه یا سرفه و نیز از طریق تماس مستقیم با ترشحات فرد بیمار صورت می گیرد.

وی با بیان اینکه دستها و سطوح آلوده به ترشحات فرد بیمار می توانند ویروس را منتقل کنند تصریح کرد: شروع علائم بیماری، یک تا سه روز پس از ورود ویروس به بدن اتفاق می افتد و اغلب یک هفته طول می کشد و در ۲۵ درصد موارد ممکن است تا ۲ هفته علامت‌دار باشد.
متخصص بیماری‌های عفونی، فلوشیپ پیشگیری و کنترل عفونت‌های بیمارستانی تاکید کرد: اولین علامت بیماری، گلو درد است، سپس آبریزش و گرفتگی بینی اتفاق می افتد و در ۳۰ درصد موارد سرفه دیده می شود؛ معمولا تب بالا و درد عضلانی در سرماخوردگی دیده نمی‌شود.

لزوم بررسی عفونت های چرکی در صورت تشدید علائم

وی در ادامه به دیگر علائم سرماخوردگی اشاره کرد و یادآور شد: ترشحات بینی و خلط افزایش می یابد و حتی ممکن است تغییر رنگ ترشحات بوجود آید که البته این نشانه عفونت ثانویه چرکی نیست ولی در صورتی که علائم، بیش از ۱۰ روز طول بکشد و در سیر بیماری علائم شدیدتر شوند باید عفونت های چرکی بررسی شوند.
وی اضافه کرد: درمان آن بصورت درمان علامتی برای انسداد بینی ، آبریزش و گلو درد است.

تغذیه مناسب و استراحت، شاه‌کلید درمان سرماخوردگی

دکتر آخوندی بر استفاده از سوپ و مایعات گرم ، شستشوی بینی و حلق با آب ولرم و یا سرم نمکی ، استراحت و تغذیه مناسب و مفید تاکید کرد و افزود: تغذیه مناسب و ورزش نیز دارای فواید غیر قابل انکاری هستند.
وی توصیه کرد: افرادی که بیمار هستند برای جلوگیری از انتقال بیماری به سایر افراد ضمن استراحت در منزل و حضور کمتر در محیط کار و اجتماع، از عطسه و سرفه کردن بدون محافظ مثل دستمال کاغذی ، اجتناب کنند، دستمال های آلوده به ترشحات را در کیسه پلاستیکی بصورت دربسته قرار دهند، از دفع اخلاط در محیط باز خودداری کنند و بسیار نیکوست بیماران با سایر افراد، روبوسی و مصافحه نکنند.

وی به بیماری آنفولانزا هم اشاره کرد و گفت: این بیماری هم یکی از عفونتهای تنفسی فوقانی است که با شروع ناگهانی ، تب و دردهای عضلانی بخصوص عضلات کمری و ساق پا مشخص می شود و آبریزش چشم و بینی ، عطسه و سرفه در آنفولانزا کمتر دیده می‌شود.

آنفولاآنزا برای چه گروههایی خطرناک تر است؟

دکتر آخوندی با بیان اینکه علائم آنفولآنزا ۳ تا ۷ روز می‌تواند طول بکشد و فصل شایع آن پاییز و زمستان است تصریح کرد: بیماری آنفولانزا در افرادی که از ایمنی بدن در سطح پایین تری هستند ، می تواند عوارض شدیدتری ایجاد کند.

وی این افراد را خانم های باردار، افرادی با بیماری دیابت ، بیماران قلبی ، کودکان ، افراد مسن  و کسانی که داروهای مهار کننده ایمنی مصرف می کنند یا تحت شیمی درمانی هستند اعلام کرد.
این متخصص، درمان انفولانزا نیز شامل رفع علائم و استراحت دانست و گفت: نکته بسیار مهم در آنفولانزا  رعایت بهداشت دست و اصول احتیاطات است  چون شیوع آن در جامعه برای افراد فوق می تواند خطرناک باشد.

برچسب‌ها درمان سرماخوردگی یزد بهداشت و درمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: درمان سرماخوردگی یزد بهداشت و درمان درمان سرماخوردگی یزد بهداشت و درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۸۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور

حمید رضا ادراکی دربارۀ وضعیت تشخیص بیماری‌های نادر در کشور گفت: وقتی یک پزشک با یک بیماری جدید برخورد می‌کند، امکان دارد که نتواند آن بیماری را تشخیص دهد و در واقع مهارت کافی برای تشخیص را نداشته باشد. گذشته از آموزش های تئوریک برای پزشک، دیدن و ویزیت بیمار برای تشخیص خیلی مهم است. ندیدن بیماران، معضلی برای پزشکان در معالجه بیماری‌های نادر است که موجب کنترل نداشتن بر درمان آن ها می‌شود. این معضل سبب می‌شود که دوره درمان طولانی شود و یا حتی عوارضی برای بیمار بوجود آورد.

وی از تازه ترین راهکارها برای ارتقای علم پزشکان کشور در حوزه بیماری‌های نادر گفت: بنیاد بیماری‌های نادر کتاب‌هایی به نام اطلس بیماری‌های نادر ایران تالیف کرده است. این کتاب‌ها در چهار حوزه منتشر شده که آخرین ویرایش آن در حوزه مغز و اعصاب منشر شده است. این کتاب‌ها مجموعه‌ای از اطلاعات در مورد بیماری‌های نادری است که در کشور خودمان وجود دارد و برگرفته از علم پزشکیِ پزشکان ایران است.

عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: این کتاب به صورت رایگان در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه قرار گرفته است. همچنین این کتاب‌ها که در مورد تشخیص بیماری‌های نادر می باشد به صورت رایگان در اختیار مراکز بهداشت نقاط مختلف کشور نیز قرار دارد.

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران بیان کرد: در این کتاب‌ها همه بیماری‌ها و علایم مربوطه طبقه‌بندی شده، تست‌ها برای تشخیص بیماری، انواع معاینات کلینیکی و داروهای لازم ذکر شده است.

ادراکی دربارۀ اقدام پزشکان در رویارویی با بیماری های جدید گفت: پس از تشخیص بیماری با کمک این کتاب‌ها، پزشک باید بیمار را به بنیاد معرفی کنند تا نخست آمار فرد وارد لیست بیماران نادر شود. در مرحله بعد متخصصان به تشخیص قطعی آن بیماری می‌پردازند که با رسیدگی‌های هر چه بیشتر سازمان، بتوان درمان درست را پیش گرفت.

وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و بیمه سلامت در همه مراحل درمان، بیماری فرد را پیگیری می‌کنند. این پشتیبانی کاملا از طرف وزارت بهداشت است که پس از ثبت نام در سایت، با بیمار تماس گرفته می‌شود و درمان و پیگیری بیماری با مراجعه بیمار شروع می‌شود.

ادراکی از راهکار دوم برای تشخیص بیماری‌های نادر گفت: راهکار بعدی تشکیل کنگره‌های پزشکی و بازآموزی در حوزه بیماری‌های نادر است. ما در حال حاضر چند کنگره برگزار  کردیم که این کنگره‌ها برای پزشکان کشور کاملا رایگان است.

وی همچنین به راهکار سوم برای تشخیص بیماری‌های نادر پرداخت و گفت: ما در حوزه بین‌الملل آخرین اطلاعات و اخبار در مورد بیماری‌های نادر را رصد می‌کنیم تا بتوانیم دانش خود را در مورد رسیدگی به این بیماری‌ها ارتقا دهیم. من فکر می‌کنم با وجود این فعالیت‌ها، بتوان مقداری از مسئله تشخیص نادرست بیماری‌ها جلوگیری کنیم.

متخصص رادیولوژی و فلوشیپ نورو رادیولوژی درباره وضعیت دسترسی بیماران نادر به دارو گفت:  در صورت کمبود و نیاز به داروهای خاص، نخست اسامی داروها را در سامانه بیماران نادر ایران ثبت می‌کنیم و سپس این اسامی به وزارت بهداشت، سامانه دارو و غذا و بیمه سلامت برای تکمیل داروها فرستاده می‌شود.

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران در مورد هزینه درمان و داروی بیماران نادر گفت: این بیمارها به سازمان‌های دارو و غذا معرفی می‌شوند و سازمان طبق قانون و طبق سند ملی بیماری‌های نادر موظف است داروی این افراد را از خارج از کشور به طور رایگان تهیه کنند و در اختیار بیماران قرار دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد تامین هزینه برای داروی بیماران بیماری‌های نادر گفت: بانک مرکزی باید هزینه مورد نیاز را در اختیار سازمان دارویی قرار دهد تا آن ها با تامین بودجه ارزی بتوانند داروهای مورد نیاز بیماران نادر را در اختیارشان قرار دهند.

ادراکی با بیان اینکه  ۸۵ درصد علل بیماری‌های نادر، ژنتیکی است، تاکید کرد: داروها باید به موقع، با دوز مورد نظر و کاملاً دقیق به بیماران داده شود، چراکه اختلال در هر یک از این موارد موجب تشدید و بدتر شدن بیماری می‌شود.

ادراکی همچنین دربارۀ بیمه بیماران نادر بیان کرد: طبق سند ملی بیماری‌های نادر، بیمه سلامت، مجری پایه و تکمیلی بیماران نادر است؛ در این صورت هزینه تامین درمان بیماری‌های نادر برای بیماران صفر است و بیمه سلامت تمام هزینه‌های درمان این بیماران را تامین می‌کند.

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر افزود: ما باید تا جایی که در توان داریم، فرد بیمار را تحت حمایت و پوشش خود قرار دهیم تا روند بیماری خود را به خوبی پشت سر بگذارد و به سلامتی دست پیدا کند.

متخصص رادیولوژی و فلوشیپ نورو رادیولوژی دربارۀ درصد اثر بخشی و درمان موفق بیماری‌های نادر گفت: بعضی بیماری‌ها را توانستیم به صورت جدی و اثربخش جلوگیری کنیم که برای مثال می‌توان به بیماری کوتاه قامتی اشاره کرد.

ادراکی در برابر این پرسش که کدام بیماری‌های نادر شرایط بدتری را دارند، گفت: ما آمار دقیقی از این موضوع نداریم، زیرا خود بیماران اطلاعات کافی در این موارد در اختیار ما نمی‌گذارند. اما می‌توان گفت قطعاً بیماری‌هایی که درمان سخت‌تری دارند یا از نظر هزینه گران‌تر هستند یا دسترسی کمتری به داروها دارند، شرایط سخت‌تری را تجربه می‌کنند و نکته مهم در این باره، مدیریت بهتر بیماری و اوضاع بیمار است. هر بیماری که پیگیری نشود باعث می‌شود، بیمار در شرایط بحرانی قرار بگیرد، اما خدا را شکر که این مسائل در حال حاضر در حال پیگیری و رسیدگی بیشتر است.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند