Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-07@03:34:01 GMT

۷ راهکار برای درمان ریزش بی امان آب بینی

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۳۶۹۲۶

۷ راهکار برای درمان ریزش بی امان آب بینی

رکنا: «آبریزش بینی» به خروج ترشحات بینی از مجرای بینی و بافت های مجاور می گویند. این ترشحات از مایعی روشن تا خلط ضخیم متغیر هستند. آبریزش بینی هم از طریق بینی و هم از طریق ترشحات پشت حلق صورت می گیرد.

برای اشاره به آبریزش بینی از اصطلاح «رینوره» یا «رینیت» هم استفاده می شود. اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم رینوره به ترشحات شفاف و رقیق می گویند، در حالی که رینیت به التهاب بافت بینی می گویند و ناشی از دلایل متعددی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ممکن است همراه با آبریزش بینی احتقان بینی هم بروز کند.

آبریزش بینی در اثر هر چیزی که بینی را تحریک می کند یا باعث التهاب می شود بروز می کند. عفونت ها - سرماخوردگی و آنفلوانزا – و همچنین آلرژی و محرک های مختلف باعث ایجاد آبریزش بینی می شوند. بعضی از افراد به طور مزمن دچار آبریزش بینی هستند – این عارضه رینیت غیر آلرژیک یا رینیت وازوموتور نامیده می شود.

آبریزش بینی در اثر پولیپ ، وجود جسم خارجی، تومور یا سردرد میگرنی هم بروز می کند، اما احتمال آن کمتر است.

علل آبریزش بینی عبارتند از:

سینوزیت حاد -عفونت سینوس

آلرژی

سینوزیت مزمن

سندرم چرچ اشتراوس

سرماخوردگی

استفاده بیش از حد از اسپری بینی

انحراف سپتوم

اعتیاد به مواد مخدر Drugs -اختلال سوء مصرف مواد

هوای خشک

گرانولوماتوز با پلی آنژیت-وگنر

تغییرات هورمونی

آنفلوانزا

گیر کردن چیزی در بینی

مصرف بعضی از داروها

پولیپ بینی

رینیت غیر آلرژیک -احتقان مزمن یا عطسه غیر آلرژیک

آسم شغلی

بارداری

ویروس سین‌سیشیال تنفسی

نشت مایع نخاعی

دود سیگار

متوقف کردن آبریزش بینی با درمان های خانگی

اگر ترجیح می دهید از داروهای طبیعی استفاده کنید، گزینه های زیادی وجود دارند که به شما کمک می کنند از شر آبریزش بینی خلاص شوید:

1- مایعات زیادی بنوشید

پر آب ماندن بدن و مصرف زیاد مایعات به درمان آبریزش بینی و رهایی از احتقان آن کمک می کند.

با این کار خلط درون سینوس ها رقیق می شود و تخلیه آن راحت تر می شود. در غیر این صورت، غلیظ و چسبنده خواهند شد، احتقان را شدید تر می کنند و تخلیه آن ها با سختی همراه است.

از مصرف نوشیدنی های کم آب کننده مانند نوشیدنی های کافیینی اجتناب کنید.

2- چای داغ

از سوی دیگر، مصرف نوشیدنی های گرم مانند چای داغ از نوشیدنی های سرد مفید تر است. گرما و بخار آن به باز کردن مجاری تنفسی و افزایش جریان هوا کمک می کند.

بعضی از گیاهان دارویی حاوی دکونژستانت –ضد احتقان- خفیف هستند. چای بابونه، زنجبیل، نعناع یا گزنه در این زمینه موثرند.

یک فنجان دمنوش گرم -ترجیحا بدون کافیین- تهیه کنید و قبل از نوشیدن بخار آن را وارد مجاری تنفسی خود کنید. اغلب همراه با آبریزش بینی گلو درد هم دیده می شود نوشیدن دمنوش داغ به کاهش گلو درد هم کمک می کند.

3- بخور

مطالعات نشان داده است استنشاق بخار گرم به درمان آبریزش بینی کمک می کند. مطالعه ای در سال 2015 روی مبتلایان به سرماخوردگی ثابت کرد که بخور در درمان آبریزش بینی بسیار موثر است. این کار مدت زمان بهبودی را حدود یک هفته کاهش می دهد.

برای بخور کردن به توصیه های زیر توجه کنید:

آب خالص را در ظرفی تمیز روی اجاق گاز قرار دهید. تا جایی حرارت دهید که بخار کند، نگذارید بجوشد، بخار آب جوش صورت شما را می سوزاند.

به مدت 20-30 دقیقه صورتتان را مقابل بخار قرار دهید. نفس های عمیقی از بینی بکشید. اگر صورتتان بیش از حد گرم شد، کنار بروید و به خود استراحت دهید. پس از آن فین کنید تا خلط ها بیرون بیایند.

اگر دوست دارید، چند قطره اسانس ضد احتقان را به آب اضافه کنید. حدود دو قطره در هر 30 گرم آب کافی است.

اکالیپتوس، نعناع فلفلی، کاج، رزماری، مریم گلی، نعناع دشتی، ​​درخت چای -مالهوکا- و روغن آویشن گزینه های خوبی هستند. ترکیبات موجود در این گیاهان -مانند منتول و تیمول- هم در بسیاری از دارو های ضد احتقان بدون نسخه یافت می شوند.

اگر این اسانس ها را ندارید، به جای آن از خشک شده آن ها استفاده کنید. می توانید از این گیاهان دمنوش تهیه کنید و همزمان از آن به عنوان بخور بهره ببرید، همان مزایا را خواهد داشت.

4- حمام داغ

برای رهایی سریع از آبریزش بینی دوش آب داغ را امتحان کنید. حمام داغ درست مثل چای داغ یا بخور موجب کاهش آبریزش و گرفتگی بینی می شود.

برای به دست آوردن بهترین نتیجه، صورت و سینوس های خود را مستقیما در بخار حمام قرار دهید.

5- ظرف نتی

استفاده از ظرف نتی یا نتی پات برای شستشوی بینی –لاواژ بینی- یک روش متداول برای تخفیف مشکلات سینوس است. بیماری سینوس موجب آبریزش بینی و ناراحتی می شود.

ظرف نتی ظرف کوچکی مانند قوری چایخوری است. سالین یا آب نمک گرم را در ظرف می ریزید. سپس با استفاده از ظرف محلول را از طریق یک سوراخ بینی وارد کنید و ازسوراخ دیگر خارج کنید. این کار سینوس را کاملا شستشو می دهد.

نتی پات را از داروخانه تهیه کنید و از روش درست مصرف آن اطمینان حاصل کنید. استفاده نادرست از ظرف نتی ، هر چند به ندرت، می تواند باعث وخامت آبریزش بینی و یا عفونت های سینوس شود.

حتما به جای آب شیر از آب استریل یا قطره ای استفاده کنید.

در صورت تمایل دو تا سه قطره از اسانس های ضد احتقان را که در بالا به آن ها اشاره شد به ظرف نتی اضافه کنید.

6- خوردن غذاهای تند

غذاهای تند آبریزش بینی را بدتر می کنند. اما علایم احتقان را بهبود می بخشند.

اگر می توانید غذای تند را تحمل کنید، آن را امتحان کنید. اما اگر توان خوردن غذای تند را ندارید در ابتدا کمی ادویه تند به غذایتان اضافه کنید و ببینید نتیجه آن روی احتقان بینی تان چگونه است.

از جمله ادویه های تند می توان به انواع فلفل و زنجبیل اشاره کرد. این ادویه جات هم به بدن گرما می دهند و هم راه های هوایی را باز می کنند و مشکلات سینوس را کم می کنند.

7- کپسایسین

به گزارش «بهپو» به نقل از «هلث لاین»، «کپسایسین» یک ماده شیمیایی است که عامل مزه تند فلفل است. این ماده برای درمان درد های عصبی و پسوریازیس مورد استفاده قرار می گیرد، اما اگر آن را روی بینی خود قرار دهید، می توانید به درمان آبریزش بینی ناشی از احتقان کمک کنید.

مطالعات متعدد نشان داده است که کپسایسین بیش از داروی بدون نسخه بودزوناید روی آبریزش بینی تاثیر می گذارد.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

ترور نافرجام سردار قاسم سلیمانی در عراق / روزنامه "بغداد پست" اعلام کرد + عکس

تجاوز رونالدو به دختر جوان درهتل/ اولین عکس از قرار شیطانی فوتبالیست با دختر شاکی + عکس

هجوم عربستانی ها برای پایین کشیدن علی دایی +سند

شجاعت یک زن جان سرنشینان اتوبوس اصفهان را نجات داد

این آدمکش را می شناسید؟ / او از اول مهر فراری است +عکس

جزئیات تکان دهنده از حادثه تروریستی اهواز / تک تیرانداز از دستور فرمانده اش سرپیچی کرد +فیلم

صحنه وحشتناک درگیری مرد مسلح با پرنده فروش های اهواز زیر پل کارون + فیلم

چهره واقعی شیما قابل تحمل نبود!

عجیب ترین سنگ قبر با عکس سلفی یک دختر! + عکس

پیام قاتل ملکه زیبایی عراق او را لو داد + عکس و جزئیات

عزرائیل حریف رقیه خاتون نشد!

جاسوسانی که عکس قالیشویی «تورقوزآباد» را به اسرائیل فروختند! + فیلم و عکس

ازدواج پنهانی در اتاق مدیر / منیژه داخل شرکت به حجله رفت !

این ابر سمی در آسمان جولان می دهد! + عکس

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه حمله تروریستی اهواز سرماخوردگی مواد مخدر Drugs چای طبیعی آب شجاعت ریزش بینی عکس ایران فیلم قتل عراق روزنامه زندگی مرد زیبایی تصاویر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۳۶۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه رسیدگی به پرونده‌های کثیرالشاکی در سند تحول

سند تحول قضایی برای رفع مشکل پرونده‌های دارای خواهان یا شاکی متعدد، راهبرد «هم‌افزایی در تصمیم‌گیری و اتخاذ تدابیر مناسب در خصوص پرونده‌های دارای خواهان یا شاکی متعدد» را تعیین کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، «اطاله در فرآیند دادرسی»، «غیرمتقن بودن برخی آراء و تصمیمات قضایی» و «اجرای ناقص و دیرهنگام برخی از احکام»، سه مانعی است که سند تحول قضایی، برای عدم تحقق کامل مأموریت قوه قضاییه در زمینه «رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع خصومات»، شناسایی کرده است.

سند تحول برای «اطاله در فرآیند دادرسی» هفت علت تعیین کرده است. وجود پرونده‌های دارای خواهان یا شاکی متعدد، یکی از هفت عاملی است که راهبردها و راهکارهای رفع این مشکل در سند تحول ارائه شده است.

راه‌حل سند تحول برای پرونده‌های دارای خواهان یا شاکی متعدد

سند تحول قضایی برای رفع مشکل پرونده‌های دارای خواهان یا شاکی متعدد، راهبرد «هم‌افزایی در تصمیم‌گیری و اتخاذ تدابیر مناسب در خصوص پرونده‌های دارای خواهان یا شاکی متعدد» را تعیین می‌کند که این هم‌افزایی از طریق انجام ۳ راهکار زیر محقق می‌شود.

راهکار اول: تشکیل هیئت هماهنگی برای ساماندهی و اتخاذ تصمیمات کلان در مورد تعداد یکصد پرونده ملی کثیرالشاکی و دارای حجم مالی بالا و بررسی جوانب قضایی، اقتصادی، امنیتی و رسان‌های پرونده با ریاست معاون اول قوه قضاییه و با حضور دادستان کل کشور، معاون اول رییس جمهور و نایب رییس مجلس شورای اسلامی و بالاترین مقام ضابطان ذیربط با رعایت استقلال قاضی و عدم دخالت در رأی قضات با تصویب و ابلاغ دستورالعمل مربوط از سوی رییس قوه قضاییه.

معاونت اول قوه قضاییه، دادستانی کل کشور، معاونت حقوقی و امور مجلس و مرکز حفاظت و اطلاعات مسئولیت اجرای این راهکار را بر عهده دارند و مهلت زمانی اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۳ است.

راهکار دوم: تشکیل شورای مشورتی برای کمک به قاضی مسئول رسیدگی به پرونده‌های مهم، ملی و کثیرالشاکی در دادگستری کل استان‌ها به ریاست رییس کل و با حضور دادستان مرکز استان، مقامات اجرایی و ضابطین مربوط با هدف کاهش تبعات اقتصادی و اجتماعی و تسریع در استیفای حقوق مردم و ارائه گزارش دورهای به بخش ذی‌ربط در معاونت اول و دادستانی کل کشور با رعایت استقلال قاضی و عدم دخالت در رأی قضات.

دادگستری استان‌ها باید تا پایان سال ۱۴۰۳ این برنامه را اجرایی کنند.

راهکار سوم: ایجاد سازوکار لازم برای نظارت دادستان به منظور استیفای حقوق مال‌باختگان و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی و نگهداری و اداره اموال متهمان و محکومان با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط.

معاونت حقوقی و امور مجلس و دادستانی کل کشور وظیفه دارند تا پایان سال ۱۴۰۵ این سازوکار را ایجاد کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۲۰ هزار تن گندم استان فارس از آسیب باران و سیل در امان ماند
  • روش عجیب درمان ریزش مو (فیلم)
  • حجازی: درباره بازی با پیکان بهترین راهکار انتخاب می‌شود
  • نحوه رسیدگی به پرونده‌های کثیرالشاکی در سند تحول
  • دستور کاهش مصرف آب در ادارات دولتی
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • با این عرقیجات از شر سنگ کلیه در امان بمانید
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • ابری آسمان و گریه بی‌امان، مشهدالرضا در سوگ صادق آل محمد (ص)