Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@15:07:15 GMT

درمان گياهي براي آبريزش بيني

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۴۵۵۵۴

درمان گياهي براي آبريزش بيني

خبرگزاري آريا - مجله سيب سبز: حتما تا به حال با افرادي مواجه شده‌ايد كه با شروع فصل‌هاي‌ سرد اخم‌هاي‌شان در هم فرومي‌رود و از آمدن سرما ابراز نگراني مي‌كنند. غالب اين افراد مزاج سرد و تر داشته و توان تحمل سرما و رطوبت هوا را ندارند. اين گروه از مردم معمولا پاييز و زمستاني سخت را پشت سر مي‌گذارند و اغلب بيماري‌هاي شايع زمستاني را تجربه مي‌كنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين گروه برخلاف افرادي كه طبع گرم و خشك دارند و پاييز و زمستان راحتي را پشت سر مي‌گذارند، مجبورند دائم از لباس‌هاي گرم، لباس‌هاي بافت و پشمي استفاده كنند و با رژيم غذايي مناسب و ايجاد تعادل مزاجي زمستان را راحت‌تر و بدون بيماري پشت سر بگذارند و از ابتلا به بيماري‌ها و دردهاي شايع زمستاني مصون بمانند. اگر شما هم مزاج سرد و تر داريد يا در گروه افراد بلغمي‌مزاج هستيد بهتر است توصيه‌هاي زير را در شيوه زندگي و برنامه غذايي روزانه‌تان در نظر بگيريد تا زمستان پيش‌رو را بدون بيماري سپري كنيد.
کله پاچه نخوريد
يكي از روش‌هايي كه با كمك آن مي‌توان حرارت دروني بدن را افزايش داد و به ايجاد اعتدال در طبع بدن پرداخت گنجاندن خوراكي‌ها و غذاهايي با طبع گرم در برنامه و رژيم غذايي روزانه است. مصرف خوراكي‌هاي با طبع گرم براي مردان و زناني كه مزاج سرد و تر دارند يا مزاج آنها بلغمي است بسيار ضروري است چرا كه اين شيوه به آنها كمك مي‌كند تا علاوه بر كنترل مزاج عوارض و بيماري‌هاي ناشي از فصل‌هاي سرد سال را نيز كنترل كنند.
در بسياري از متون طب سنتي اشاره شده گنجاندن گوشت گوسفند به برنامه غذايي روزانه به‌ويژه تهيه كباب از گوشت گوسفند كه روي حرارت مستقيم و اندك ذغال كبابي شده باشد بهترين انتخاب است. مصرف اين كباب نه‌تنها به توليد انرژي و حرارت دروني بدن كمك مي‌كند بلكه مي‌تواند مانع از ابتلا به برخي از عوارض فصل‌هاي سرد مانند دردهاي مفصلي شود. اين در حالي است كه بسياري از مردم تصور مي‌كنند مصرف كله‌پاچه مي‌تواند در روزهاي زمستان به افزايش حرارت دروني كمك كند در حالي كه كله‌پاچه به‌دليل طبع سرد و مرطوبي كه دارد براي افراد بلغمي‌مزاج به ويژه در زمستان نامناسب است.

3 گياه جادوگر را بشناسيد
يكي ديگر از روش‌هايي كه با كمك آن مي‌توانيد مزاج سرد و تر خود را معتدل كنيد گنجاندن پودر گياهان معطر با طبع گرم مانند زنجبيل، دارچين و زيره در برنامه غذايي است. اين شيوه نه‌تنها در طب سنتي ايران بلكه در شيوه‌هاي درماني طب سنتي هند نيز از جمله ساده‌ترين و موثرترين روش‌ها براي تقويت بدن افراد سردمزاج در پاييز و زمستان محسوب مي‌شود. البته مصرف خوراكي‌ اين ادويه‌ها در كنار استفاده موضعي از روغن تهيه شده از اين گياهان مانند روغن دارچين و زيره يا رايحه‌درماني با اسانس‌ها و عصاره‌ گياهاني كه مزاج گرم دارند مانند اسانس گل نرگس يا دارچين به كنترل سردي و تري بدن و افزايش مقاومت بدن در برابر هواي سرد و باراني پاييز و زمستان كمك مي‌كند.
اگر آبريزش بيني و سينوزيت سراغ‌تان مي‌آيد...
اكثر مردان و زناني كه مزاج سرد و تر دارند با شروع شدن نخستين روزهاي پاييز با آبريزش بيني و چشم، زكام و حتي درد سينوس‌ها مواجه مي‌شوند؛ عوارضي كه غالبا تا پايان زمستان آنها را همراهي كرده و زندگي را در 6 ماهه دوم سال براي‌شان سخت و دشوار مي‌كند.
به گفته درمانگران طب سنتي براي اين گروه راه چاره‌اي ساده و بسيار موثر وجود دارد و آن استفاده از بخور 6 گياه است. براي تهيه اين بخور كافي است يك قاشق چاي‌خوري از گياهان خشك شده اسطوخودوس، مرزنجوش، آويشن، تخم گشنيز، پونه و نعناع را با هم خوب هم بزنيد و سپس اين مخلوط را درون 3 تا 4 ليوان آب بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا بجوشد و بخار از آن ساطع شود. از بخار تهيه شده از اين گياهان استنشاق كنيد و اجازه دهيد اين بخار در فضاي اتاق و خانه‌تان بپيچد. در نهايت مي‌توانيد جوشانده به‌دست آمده از اين گياهان را صاف كرده و يك فنجان از آن را ميل كنيد.
سيستم ايمني را تقويت کنيد
گياه اکيناسه نيز يکي ديگر از گياهان دارويي بسيار پرفايده براي درمان عفونت‌هاي دستگاه تنفسي فوقاني، سينوس‌ها، حنجره و گلوست که ضمن درمان اين موارد موجب تقويت سيستم ايمني بدن نيز مي‌شود. اکيناسه اگرچه گياهي است که اصالت ايراني ندارد اما فرآورده‌هاي آن به وفور در کشور ديده مي‌شود. درمانگران و متخصصان طب سنتي تجويز قرص‌هاي اکيناسه را تا روزي 3بار براي بيماران‌شان تجويز مي‌کنند. بايد توجه داشت اين گياه دارويي بايد حتما تحت نظر پزشک و با دستور او مصرف شود چراکه در مواردي منع مصرف اين دارو به بيمار توصيه مي‌شود.
اين پرهيزها را جدي بگيريد
درمانگران طب سنتي براي پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي شايع در فصل‌هاي سرد به افراد سردمزاج توصيه‌هاي زير را گوشزد مي‌كنند:
اگر طبع سرد و تر داريد مصرف شير و دوغ و ديگر محصولات لبني به ويژه محصولاتي كه از گاو تهيه مي‌شود را در زمستان محدود كنيد. در روزهاي پاييز و زمستان هرگز بيش از 15 دقيقه در حمام وقت صرف نكنيد. فضاي حمام سرد و مرطوب است و اين براي افرادي كه طبع‌شان سرد و تر است، مناسب نيست. مصرف خوراكي‌ها و غذاهاي چرب را در برنامه غذايي‌تان محدود كنيد. اگر با مشاوره با متخصص طب سنتي به اين نتيجه رسيديد كه مزاج سرد و تر يا بلغمي داريد در زمستان از سونا استفاده نكنيد و در اين مورد از متخصص‌تان مشورت بگيريد. بهتر است در زمستان کمتر از ميوه‌ها مصرف کنيد. به‌طور طبيعي نيز در فصل زمستان تنوع ميوه کمتري در مقايسه با فصل‌هاي ديگر سال داريم. سعي کنيد از غذاهاي زودهضم و سبک در فصل زمستان بيشتر در وعده‌هاي غذايي خود بهره ببريد.

معجزه طب سنتي ايراني
در طب سنتي ايران براي تقويت سيستم ايمني دستگاه تنفس، گياهان دارويي خاصي معين شده که استفاده از آنها در بخورهاي خانگي براي کنترل و پيشگيري از ريزش لايه سلولي مخاط تنفسي بسيار مفيد است. گياه آويشن يکي از بهترين اين گياهان است که در ايران نيز به وفور يافت مي‌شود. بخور اين گياه علاوه بر آنکه به پيشگيري از ابتلا به سرماخوردگي و زکام کمک مي‌کند به دليل خواص آنتي‌باکتريايي خود منجر به پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي عفوني دستگاه تنفس و سينوزيت نيز مي‌شود.
براي تهيه اين بخور کافي است 3 تا 4 قاشق از برگ‌هاي خشک شده آويشن را درون آب جوش بريزيد و از بخار آن براي پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي شايع فصل پاييز استفاده کنيد. شما حتي مي‌توانيد اين بخور را آماده کرده و آن را در محيط خانه يا کار خود قرار دهيد تا فضاي خانه را مرطوب کند. اين گياه از جمله گياهان دارويي است که براي درمان ناراحتي‌ها و بيماري‌هاي دستگاه تنفسي فوقاني و تحتاني بسيار موثر است.
آويشن به اين دليل که داراي اثرات ضدميکروبي و خلط‌آوري است و ترشحات دستگاه تنفس را زياد مي‌کند از جمله گياهان مهم در درمان بيماري‌هاي ناحيه تنفسي است. علاوه بر اين، آويشن به دليل ويژگي‌هايي که دارد موجب تقويت سيستم دفاعي بدن مي‌شود. درمانگران طب سنتي عموما اين گياه را به تنهايي يا در ترکيب با ديگر گياهان دارويي به بيماران توصيه مي‌كنند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۴۵۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»

آفتاب‌‌نیوز :

حتی پس از بهبودی، برخی از افراد ممکن است از پیامد‌های طولانی مدت سندرم درِس DRESS رنج ببرند، از جمله آسیب دائمی به اندام‌ها و ایجاد اختلالات خودایمنی...

بثورات دارویی همراه با ائوزینوفیلی و علائم سیستمیک یا سندرم DRESS یک واکنش حساسیت شدید به برخی از انواع دارو‌ها به شمار می‌رود. علائم این بیماری شامل تورم پوستی، تب، ناهنجاری‌های خونی و درگیری اندام‌های مختلف است.

متخصصین این آلرژی نادر دارویی را به طور بالقوه تهدید کننده زندگی می‌دانند که به دنبال واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به برخی دارو‌ها رخ می‌دهد. علائم ممکن است هفته‌ها پس از شروع داروی مشکل زا توسط فرد تظاهر یابند. درمان اغلب شامل قطع دارو‌های مشکوک و استفاده از دارو‌های تعدیل کننده سیستم ایمنی به منظور کاهش علائم است.

سندرم دِرِس

سندرم DRESS که تحت عنوان سندرم ازدیاد حساسیت القا شده به وسیله دارو (DIHS) یا سندرم حساسیت به دارو نیز شناخته می‌شود، یک واکنش شدید به تعدادی از دارو‌های تجویزی است. متخصصین سندرم DRESS را در قالب یک واکنش ازدیاد حساسیت نوع ۴ طبقه بندی می‌کنند. این واکنش دارویی جدی، پوست و سایر اندام‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و میزان مرگ و میر آن تا ۱۰ ٪ گزارش شده است.

بر اساس گزارش هیئت آمریکایی استئوپاتیک پوست، بروز کلی سندرم DRESS غیرمعمول است و ریسک ابتلا از ۱ در هر ۱۰۰۰ تا ۱ در هر ۱۰۰۰۰ نفر پس از قرار گرفتن در معرض دارو‌های محرک متغیر است. این بیماری معمولا ظرف ۲ تا ۶ هفته پس از اولین مواجهه فرد با دارو رخ می‌دهد و باعث ایجاد ویژگی‌های مشخص و در عین حال متغیری می‌شود که بر پوست و اندام‌های متعدد تاثیر می‌گذارند.

سندرم «درِس» چرا ایجاد و چگونه درمان می‌شود، عوارض ماندگار آن کدام‌هاست؟ (عصرایران)

علل

سندرم DRESS به دلیل واکنش بیش از حد سیستم ایمنی رخ می‌دهد که شامل فعال شدن سلول‌های T سیستم ایمنی و آزاد شدن سیتوکین‌ها است. با استناد به مقاله‌ای که از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی است، دارو‌های رایج مرتبط با این سندرم عبارت اند از:

- دارو‌های ضد تشنج

- دارو‌های ضد ویروس

- آنتی بیوتیک‌ها

- آلوپورینول

- مگزیلتین

- تثبیت کننده‌های خلق و خو و دارو‌های ضد افسردگی

- عوامل بیولوژیک

شواهد همچنین حاکی از آن است که عوامل دیگری نیز در این امر نقش دارند:

- استعداد ژنتیکی برای ابتلا به سندرم DRESS

- ناتوانی کبد در متابولیسم برخی دارو‌ها

فعال شدن مجدد برخی ویروس‌ها مانند ویروس اپشتین-بار (EBV) یا هرپس ویروس انسانی ۶ (HHV ۶)

علائم

برخی از افراد ممکن است به سندرم DRESS به عنوان یک واکنش چند سیستمی نگاه کنند. این موضوع بدین واقعیت اشاره دارد که بیماری مذکور می‌تواند علائم مختلفی به همراه داشته باشد. هرچند بیماران ممکن است علائم متفاوتی را تجربه کنند، نام DRESS از مشخصه تعداد ائوزینوفیل‌های بالا، معروف به ائوزینوفیلی، و علائمی که معمولا در بدن ظاهر می‌شوند، گرفته شده است.

علائم معمول سندرم DRESS عبارت اند از:

- تب

- بثورات پوستی یا جوش

- ائوزینوفیلی

- لنفوسیتوز آتیپیک

- تورم غدد لنفاوی

التهاب اندام‌های داخلی

تشخیص

سندرم DRESS می‌تواند با علائم مختلف تظاهر یابد که آن را مشابه بیماری‌های دیگر از جمله سلولیت، هپاتیت ویروسی و لوپوس اریتماتوز سیستمیک می‌سازد. به همین دلیل این بیماری با احتمال بالا برای تشخیص اشتباه رو به رو است.

به منظور تشخیص سندرم DRESS، فرد باید معیار‌های زیر را داشته باشد:

- سابقه بستری شدن در بیمارستان

- راش حاد

- واکنشی که احتمالا مرتبط با دارو است

علاوه بر این، سه مورد از چهار فاکتور زیر نیز باید وجود داشته باشند:

- تب بالاتر از ۳۸ درجه سانتیگراد

- بزرگ شدن غدد لنفاوی حداقل در دو محل

- درگیری حداقل یک اندام داخلی

- ناهنجاری در شمارش سلول‌های خونی

در این میان محققان ژاپنی نیز مجموعه‌ای از معیار‌ها را پیشنهاد کرده اند که مشابه هستند، اما شامل فاکتور خاص فعال سازی مجدد HHV ۶ هم می‌شود.

سندرم «درِس» چرا ایجاد و چگونه درمان می‌شود، عوارض ماندگار آن کدام‌هاست؟ (عصرایران)

درمان

تشخیص زودهنگام و قطع فوری دارو از مهمترین عوامل در درمان این بیماری به شمار می‌روند. این رویکرد ممکن است برای رفع علائم و هرگونه ناهنجاری خونی و همچنین جلوگیری از پیشرفت بیماری کافی باشد.

پس از این مرحله، درمان عمدتا حمایتی است و شامل مدیریت و تسکین علائم می‌شود. گزینه‌های مطرح می‌توانند متشکل از جایگزینی مایعات، تنظیم دما، تغذیه مناسب، مراقبت از زخم و کنترل عفونت باشند. سایر اقدامات حمایتی هم به اندام‌های آسیب دیده بستگی دارند.

کورتیکواستروئید‌های سیستمیک پرکاربردترین درمان برای این بیماری هستند. با این حال، هنوز هیچ اتفاق نظری در مورد دوز ایده آل، زمان و مسیر تجویز وجود ندارد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ که از طریق سری مجلات انتشارات جان وایلی و پسران قابل دسترسی است، نشان داد که کورتیکواستروئید‌های سیستمیک می‌توانند به طور موثر در مراحل اولیه بیماری اقدام به مدیریت آن کنند.

علاوه بر این در مطالعه‌ای دیگر از ناشر بریتانیایی بایومد مرکزی در سال ۲۰۱۸ مشخص شد که ترکیبی از پالس تراپی کورتیکواستروئیدی و کورتیکواستروئید‌های خوراکی، یک درمان موثر برای بیماری محسوب می‌شود.

سایر درمان‌های موثر عبارت اند از:

- سرکوب کننده‌های سیستم ایمنی مانند سیکلوسپورین

- کورتیکواستروئید‌های موضعی برای تسکین بثورات پوستی

- ایمونوگلوبولین داخل وریدی

پلاسمافرزیس

عوارض

حتی پس از بهبودی، برخی از افراد ممکن است از پیامد‌های طولانی مدت سندرم DRESS رنج ببرند، از جمله آسیب دائمی به اندام‌ها و ایجاد اختلالات خودایمنی.

یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۵ نشان داد که اکثر افرادی که از سندرم DRESS بهبود یافته اند به بیماری‌های جدیدی مبتلا شده اند. بر اساس پژوهشی دیگر در سال ۲۰۱۷، بیماری‌های تیروئید مانند بیماری هاشیموتو، بیماری گریو، و تیروئیدیت بدون درد از جمله شایع‌ترین عوارض طولانی مدت سندرم DRESS هستند.

آسیب اندام ناشی از سندرم DRESS نیز با عوارض طولانی مدت همراه است. افرادی که آسیب شدید کبدی دارند، ممکن است به پیوند کبد نیاز داشته باشند. علاوه بر این افرادی که بیماری کلیوی زمینه‌ای دارند نیز ممکن است به همودیالیز طولانی مدت نیاز داشته باشند.

بیماری‌های عفونی یکی دیگر از عوارض شایع مرتبط با سندرم DRESS هستند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۳ نشان داد افرادی که تحت درمان با کورتیکواستروئید قرار گرفته اند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی مانند هرپس و ذات الریه باشند.

تمامی این مطالعات از طریق کتابخانه ملی پزشکی آمریکا در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته اند.

منبع: عصرایران

دیگر خبرها

  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • با این عرقیجات از شر سنگ کلیه در امان بمانید
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • آیا طب سنتی ریشه در غریزه انسان و دیگر انسان‌تباران دارد؟